Er was al een single getrokken van “Zandloper” Het liedje “Van Jou” had al eerder dit jaar haar opwachting gemaakt als single en zelfs de Vlaamse UltraTop 50 gehaald. Ik kon niet wachten, zoveel mooie muziek die ik wilde delen… Maar meer mocht niet. Alles moest wachten tot September.
Ondertussen werden er voorbereidingen gemaakt. Voor de CD Presentatie, voor speciale opnames met Kris de Bruyne, voor Videoclips met Sammy Bruggeman. “Hou me eens vast (Hald mich’s Vas)” werd eind Augustus voorgesteld en bereikte eveneens de Vlaamse Top 50, maar ook De MENT TOP 10, Veel radiostations draaide het meteen en de clip werd MENT Lieveling. En dan werd het tijd voor de CD Presentatie. Gelukkig konden de meeste muzikanten die ik graag wilde, meespelen. Marc Bruyninckx stelde de band samen en twee achtergrond zangeressen, die ook meezongen tijdens de CD opnames, kwamen meedoen. Dani Caen en Nadia Mampaey hielpen mij door de eerste zenuwen heen. Met negen mannen en vrouwen achter me voelde ik me opgetild en het hele programma liep op rolletjes. Speciaal was natuurlijk dat Kris de Bruyne zelf live kwam meezingen met ons duet.
Ik heb veel later pas begrepen hoe goed het was voor het publiek. Tijdens de show zong ik in trance leek het wel. Zonder de geluidsmannen van Joost had ik het nooit volbracht maar ik kreeg in mijn oortjes precies wat ik wilde horen en de zaal werd ook op zijn wenken bediend. Niet alleen door mij maar ook door geweldig eten, heb ik begrepen. Ik had pas tijd om half twee ’s nachts en toen was de ergste trek wel over. Het album “Zandloper” werd fantastisch ontvangen. Radio2 koos een nummer, VBRO en Family Radio draaien er veel nummers uit, MENT TV clips en podium optredens en ik krijg veel verzoekers van radiostations bij jullie uit de buurt om liedjes op te sturen voor hun Top 15 of 20 of 10…
Morgen terug naar Plopsaland om voor weer een ander lied (Alles Verandert) van Zandloper op het podium van de Vlaamse Top 10 van MENT te zingen. Overmorgen naar Radio2 voor mooi nieuws en ondertussen werken aan de theatershow. Want dat wil ik toch echt een keer gaan doen…als ik tijd krijg tenminste.