8 Maart 2021

De lente is in aantocht… ik merk dat aan de vele mollen in de tuin, het gekwetter van zoveel kleine vogeltjes die te snel vliegen om ze te herkennen, aan een voorzichtig bloemknopje tussen het gras onder de bomen. Maar ook aan de positieve berichten over de vaccinatie, de kans dat ik straks gewoon mijn vriendinnen kan ontvangen en eindelijk weer eens kan schateren van de lach samen. En misschien mag ik straks ook wel weer optreden. Met nieuwe liedjes, want ik ben hard aan het repeteren met liedjes voor mijn vierde album.
Deze week krijg ik vijf gearrangeerde stukken muziek om te oefenen. Dan ga ik die volgende maand pilot zingen voor de muzikanten die het orkest gaan vormen op de plaat.
Daar zie ik nu pas echt naar uit. Naar de kapper ben ik al geweest. Mijn rode krullen zien er weer uit zoals het hoort. Elke dag ben ik nu in de tuin bezig. Zaaien, planten, onkruid wieden…
Zelfs buiten lachen met en dikke trui hebben we al gedaan. Lente in de lucht, ook in de muziek. Op 21 Maart om 20.00 uur wordt het live lenteconcert van de VDM-artiesten op het internet gezet. Lentekriebels heet het. Ik heb ze al.