….2014 Een nieuw jaar vol verrassingen. Ik kan er nu nog niet alles over vertellen maar ik hou jullie op de hoogte.

Elke zanger en zangeres krijgt ermee te maken. Ik ook. Keelpijn, rauwe stembanden en opeens klink je als Bonnie Tyler. Prachtig hoor, als zij het doet, met zo’n rauw randje aan haar stem. Maar bij mij doet het pijn. Mis ik opeens hoge noten die normaal geen probleem zijn, slaat mijn stem over…en mijn stemming ook. Even realiseer je je dan hoe het zal zijn als je niet meer zou kunnen zingen. Maar gelukkig gaat het allemaal voorbij. Ik zing al weer een beetje in mijn studio en lach als ik buiten de eerste tekenen van de lente zie. Veel te vroeg natuurlijk, maar het kan mij niet vroeg genoeg zijn. Heerlijk straks de tuin weer in.
Ik heb ook alweer een eerste optreden gepland. In de Kroon in Poederlee natuurlijk. Bij Ive Rénaart en voor Guy van “de Contrabas” die altijd aan mij denkt als er een plaatsje vrij is. Op de Planning hier op de website staan alle gegevens en op de pagina met de links staat de banner van Ive, zodat je ook snel naar zijn website kan om eens te luisteren.
Inmiddels staan er van mij ook een paar liedjes op YouTube. Zoek onder “Ida zingt”. Als filmpjes hebben we foto’s gebruikt van mij en de dierbaren om mij heen, alle dieren komen voorbij en mijn tuin natuurlijk. Eigenlijk bedoeld om de verre familie een blik te geven, maar kom gerust een kijkje nemen op YouTube.
Deze maand moet ik ook eens beginnen aan de helft van het duet dat Jack Crooney graag met me wil zingen. Pastorale van Liesbeth en Ramses. Niet zo eenvoudig in de timing, maar ik ga mijn best doen.
Ik kijk naar buiten en de zon schijnt. Ik hoop echt dat ie schijnt voor jullie allemaal in 2014.