“Ida, kun je een paar uurtjes koortjes inzingen?” Frank was niet zo tevreden met zijn koortjes. Of ik tweede en derde en soms zelfs vierde stemmen wilde inzingen achter mijn eigen lead.
Nou, proberen kun je dat altijd tenslotte, dus gingen we vol goede moed naar Aartselaar.
Achtergrond zangeres is een vak! Hierbij hulde aan alle dames en heren die hun eigen lijn nog steeds kunnen horen in hun hoofd door al die andere lijntjes heen en het dan ook feilloos laten klinken. Het is me gelukt met één oor dicht en met één oor open, met in m’n hoofd het lijntje twintig keer herhalen voor ik het moest zingen. Maar moeilijk dat dat is. Applaus voor alle Backing Vocals.

Frank was tevreden, want achter het glas ging z’n duim omhoog… blij dat ik er vanaf was.
Nu zijn de eerste zes liedjes helemaal klaar. Volgende week gaan we met Frank van Bogaert en Marty Townsend praten over de volgende 6 of 7 of 8 nummers.
Thuis luisteren we naar heel veel liedjes. Soms zijn we het zelfs eens. Die niet, die misschien…
Keuzes maken is nooit mijn sterkste kant geweest. Maar het komt vast goed. Want positief ben ik van deze studio sessies wel geworden.

Ondertussen is Rens Dekker, de ontwerper die mijn CD hoes en het boekje en zo gaat maken, bij ons thuis geweest. Art Work Design is zijn vak. Hij heeft honderden foto’s genomen. Ik ben zo nieuwsgierig hoe dat eruit gaat zien.
Maar hij weet wat hij doet want de CD’s van Ilse de Lange en The Common Linnets heeft hij ook ontworpen en ik vind die prachtig. Nog meer om naar uit te zien.