IDA DE NIJS

“IK ZING VOOR UW EN MIJN PLEZIER”

Ida De Nijs is een Vlaamse zangeres. Ze mag dan wel Nederlandse roots hebben, Ida woont al jaren in België. Ze woont in het Kempense dorpje Schriek. Ze zingt bewust alleen in het Nederlands. “Ik wil dat mijn liedjes goed verstaanbaar zijn vanwege het grote belang van de teksten.” Pas in 2016 besloot ze professioneel te gaan zingen. In dat jaar verscheen haar debuutalbum ‘Tussen Amsterdam en Brussel’.

 

Ik ben nog niet zo lang een professionele zangeres. In 2015 besloot ik dat nu mijn tijd gekomen was. Mijn drie prachtige lieve dochters waren groot, mijn man was met pensioen gegaan en ik had tijd en ruimte om mijn droom te verwezenlijken. Mijn leeftijd? Daar dacht ik niet over na. Ik maakte in 2016 een CD “TUSSEN AMSTERDAM EN BRUSSEL” voor mijn kinderen en toen radio en tv daar interesse in bleken te hebben nog een album “ZANDLOPER”. En kortgeleden een derde “UIT DE SCHADUW”. Dat album werd zowel in Nederland als in België een “CD van der Week” bij belangrijke programma’s over het Nederlandstalige lied.

Ik kreeg in 2017 van MENT TV en Vlapo een loftrompet als verrassing van het jaar, waar ik heel trots op ben en ik ben nog steeds regelmatig te zien op MENT TV.

Optreden ga ik in 2020 meer doen, was de bedoeling. Maar ook ik moest in mijn kot blijven.. En natuurlijk was ik niet eigenwijs en volgde de regels. Wel gaf ik af en toe een thuis concertje, tot ook dat niet meer kon.

Eigenwijs ben ik wel als het om mijn repertoire gaat. Alleen ik bepaal wat ik wil zingen en ik treedt daarmee vaak buiten platgetreden paden. Maar het doet niets af aan mijn populariteit gelukkig. Ik heb altijd en graag aandacht voor mijn fans, altijd bereid andere artiesten te steunen, altijd tijd voor handtekeningen, foto’s of een antwoord op Social Media.…dat heeft me gevormd als artieste en het maakt me gelukkig. Mensen die je liedjes mooi vinden is een groot goed.

 

Ik zelf houdt erg van mooie liedjes in het Nederlands. Blij was ik met het duet dat Kris de Bruyne met mij wilde zingen. Het staat op “ZANDLOPER”. Thuis, in mijn eigen studio zing ik wel eens Engels, omdat ik ook een groot liefhebber ben van de muziek van Eva Cassidy, maar op het podium wil ik voor iedereen goed verstaanbaar zijn. Dat is tegelijkertijd ook een van mijn grootste talenten zegt mijn omgeving. ‘Elk woord in elke zin is verstaanbaar voor haar publiek’. Kleinkunst noemen sommigen mijn muziek, maar helemaal dekt die vlag de lading niet want ik wijk net zo makkelijk uit naar een vrolijk country nummer dat Bart Herman voor me schreef, een rocknummer van De Dijk of een vertaling van Jacques Brel chansons. Langzamerhand zijn er ook meer speciaal voor mij geschreven liedjes. Op “Zandloper” staan er al een aantal. En ook op het nieuwe album “UIT DE SCHADUW” staan “eigen” nummers. Ditmaal van Udo, van Sabien Tiels en van Maarten Peters. En een gezongen gedicht van Mary Boduin.

Op deze website kunt U nog veel meer over mij vinden. Videoclips, muziek, foto’s en mijn verhalen. En over het plezier dat ik daar mee heb… samen met U gelukkig.

Veel liefs Ida

IDA DE NIJS | DE VIDEOCLIPS

IDA DE NIJS | DISCOGRAFIE

INFO EN BOEKINGEN

Voor boekingen:

Ida de Nijs is exclusief te boeken bij VDM Produkties
Chris Van Hoof
Marcottedreef 1, 2950 Kapellen
info@vdmprodukties.be – www.vdmprodukties.be
Tel +32 (0) 3 664 51 41 | GSM +32 (0) 475 78 63 98

Voor info:

Dhr. Simon J.W. Paulis
Management Ida de Nijs
Tel.: +32 (0)476 236 104
E-mail: simonpaulis@me.com