Videoclips

DE VIDEO'S WORDEN ZICHTBAAR INDIEN U NAAR BENEDEN SCROLLED!! ZE STAAN IN DEZELFDE VOLGORDE ALS DE BEGELEIDENDE TEKSTEN

Sabien Tiels schreef een aantal nummers voor Ida de Nijs. Drie ervan staan op het album "UIT DE SCHADUW". Dit lied over een liefde die voorbij is maar waar de wetenschap dat het mooi was overheerst, was het eerste nummer dat Ida van Sabien kreeg. De videoclip werd ivm Corona rond Ida's woonplaats gemaakt. Haar kapster "Créazioné Coiffure" en haar favoriete restaurant "De Brasserie" spelen een rol.
Hoop is uitgebracht in de Corona Crisis tijd maar geschreven voor iedereen die om welke reden dan ook de HOOP dreigt te verliezen. Maarten Peters schreef het en bracht het op Wereld Kankerdag op Radio en TV in Nederland. Ida de Nijs kreeg de muziek om het nummer uit te brengen in België. Deze videoclip bewijst dat dat een goed idee was.
Een verjaardagsconcert in een zaal was niet mogelijk tijdens de Corona crisis. Gasten ontvangen ook niet. Dus gaf Ida een concert voor haar fans vanuit haar versierde repetitieruimte Het Paerdenhuys. Liedjes van haar eerste en haar laatste album versmolten tot bijna een uur muzikaal plezier. Het internet verstoorde het nummer Wereldreis. Dus deed ze dat nog eens over aan het eind van de show.
De Corona crisis heeft alle theaters gesloten, alle podia leeggemaakt en seniorenmiddagen uitgesteld en voor velen helaas ook afgesteld. Voor haar fans gaf Ida vanuit haar eigen studio een Miniconcert. Geen orkest, geen professionele camera's, maar gewoon met een iPad en haar eigen zang materiaal. Haar stem werkt ook op deze manier blijkt. De reacties waren geweldig... Ze gaat het nog eens doen.
ALMAZ werd een bijzondere clip. Voor het eerste met een nieuw videoteam, voor het eerst met Megan en Charina als gastacteurs om duidelijk te maken dat èlke moeder zich zorgen maakt over de toekomst van haar dochters. Ik ook! En ik heb er drie. Megan die bijna drie is in de film, heeft een syndroom dat haar lichaam aantast maar niet haar geest. Ze was absoluut geweldig!
"HET LEVEN IS ZO MOOI, LEEF HET NIET ALLEEN" Ik zing voor het eerst op het podium mijn nieuwe single. Uitgezonden op MENT TV. Het is oudejaarsavond. Thuis neemt men het, tussen de oliebollen, op met een cameraatje om het niet te verliezen. Niet slecht gedaan familie!
HET LEVEN IS ZO MOOI, LEEF HET NIET ALLEEN (Live) een door Maarten Peters voor Ida geschreven single die een handreiking naar eenzamen betekent. Dany Caen en Nadia Mampaey de twee backing vocals op de plaat kwamen ook naar de MENT Studio om mee te zingen op het podium. Terecht.
DE CIRKEL IS ROND - CLIP EDIT - Kees Koek en Bram Koning respectievelijk de componist en de tekstschrijver van "De Cirkel is Rond" wilden graag een speciale versie maken van dit lied. Ze vroegen Marcel Fisser een gitaar arrangement te maken en Fred Baaren er beeldmateriaal voor te verzorgen. Ida ging naar Nederland om in de studio van Hans Aalbers het lied nog eens in te zingen en zie daar.... een clip van het meest persoonlijke lied van Ida's repertoire.
Ida de Nijs gaf een Thuis Concert als actie voor de Warmste Week. 10 fans wilden wel €100,00 betalen om een middag naar een concert in haar zangstudio te komen luisteren. Ze werden verwend met lekkere hapjes en drankjes, Ida zong 21 liedjes waaronder 6 die ze nog nooit eerder hadden gehoord en natuurlijk kregen ze de laatste CD. De reacties waren zo mooi dat Ida de Nijs erover denkt om dit vaker te doen.
JE BENT ALLES Misschien wel het moeilijkste liedje om in beeld te brengen. Ida heeft zich uren achtereen in verschillende personen laten veranderen om duidelijk te maken dat je alles en iedereen kunt zijn ..... als je dat maar wilt.
ALSOF JE BIJ ME BENT. Het lijstje met winnaars van een van de 8 Loftrompetten 2017 kent uitsluitend beroemde namen. Misschien met uitzondering van de doorbraak van het jaar: Van Echelpoel. Maar die zijn dat vast en zeker binnenkort. Tussen Jo Vally, Christoff, Bart Peeters, Miguel Wiels en Niels Destadsbader, Mieke met Bandit en Lindsay, stond dit jaar ook Ida de Nijs als "De Verrassing" Van Het jaar 2017. De uitreiking en "Alsof je bij me bent" op verzoek van een fan, staan op deze video.
DE CIRKEL IS ROND (Live) werd speciaal voor Ida de Nijs geschreven door Kees Koek en Bram Koning. Het werd Live gebracht op haar CD Presentatie van "Zandloper" Er vloeide wel wat tranen dat moment. Hoewel een zeer persoonlijk nummer zullen velen zich in de tekst herkennen. Video beelden van Dirk Bosman Videoproducties. De band op deze opname staat o.l.v. Marc Bruyninckx op drum. Gitaren Chris Peeters en steel gitaar en gitaren Jef Marinus, Piano, keyboards en alle andere toetsen Marc De Boeck en Leo Caerts, basgitaren en contrabas Thomas Fiorini, percussie Guy Remmerie, backing vocals Nadia Mampaey en Dani Caen.
JE BENT ALLES (Live) Jan ten Hoopen schreef dit nummer en had er een top 40 hit mee in Nederland. Ida de Nijs en Jan hebben in hun jonge jaren samen gezongen. Op Zandloper is dit een eerbetoon aan Jan. Dirk Bosman Videoproducties maakte deze video van dit live optreden tijdens de CD release van "Zandloper" De band op deze opname staat o.l.v. Marc Bruyninckx op drum. Gitaren Chris Peeters en steel gitaar en gitaren Jef Marinus, Piano, keyboards en alle andere toetsen Marc De Boeck en Leo Caerts, basgitaren en contrabas Thomas Fiorini, percussie Guy Remmerie, backing vocals Nadia Mampaey en Dani Caen.
VOGELVRIJ (Live) Tijdens de opnames van het album "Zandloper" bracht Frank Van Bogaert één van de twee producers een eigen nummer mee dat hij speciaal voor Ida de Nijs had geschreven. Ida beschouwt dit lied als haar eerste "eigen" nummer en is er vreselijk trots op. De video opname is van Dirk Bosman Videoproducties. De band op deze opname staat o.l.v. Marc Bruyninckx op drum. Gitaren Chris Peeters en steel gitaar en gitaren Jef Marinus, Piano, keyboards en alle andere toetsen Marc De Boeck en Leo Caerts, basgitaren en contrabas Thomas Fiorini, percussie Guy Remmerie, backing vocals Nadia Mampaey en Dani Caen.
ZANDLOPER (Live) De titelsong van het gelijknamige nieuwe album van Ida de Nijs. Live tijdens de presentatie van haar tweede album. De muziek is van Marty Townsend, Ida's Amerikaanse producer. De Tekst van "Team Ida de Nijs". De video opname is van Dirk Bosman Videoproducties. De band op deze opname staat o.l.v. Marc Bruyninckx op drum. Gitaren Chris Peeters en steel gitaar en gitaren Jef Marinus, Piano, keyboards en alle andere toetsen Marc De Boeck en Leo Caerts, basgitaren en contrabas Thomas Fiorini, percussie Guy Remmerie, backing vocals Nadia Mampaey en Dani Caen.
ALSOF JE BIJ ME BENT (Live) Optreden tijdens de CD presentatie van "ZANDLOPER" Tekst en muziek John Ewbank De video opname is van Dirk Bosman Videoproducties. De band op deze opname staat o.l.v. Marc Bruyninckx op drums. Gitaren Chris Peeters en steel gitaar en gitaren Jef Marinus, Piano, keyboards en alle andere toetsen Marc De Boeck en Leo Caerts, basgitaren en contrabas Thomas Fiorini, percussie Guy Remmerie, backing vocals Nadia Mampaey en Dani Caen.
DE LIEFDE VAN JE LEVEN (Live) werd voor Ida de Nijs geschreven door Bart Herman voor het album "ZANDLOPER" Tijdens de CD presentatie van dit album werd DE LIEFDE VAN JE LEVEN het laatste (bis) nummer. Voor het aanwezige publiek had het allemaal best nog wat langer mogen duren. Video opnames Dirk Bosman Videoproducties. De band op deze opname staat o.l.v. Marc Bruyninckx op drum. Gitaren Chris Peeters en steel gitaar en gitaren Jef Marinus, Piano, keyboards en alle andere toetsen Marc De Boeck en Leo Caerts, basgitaren en contrabas Thomas Fiorini, percussie Guy Remmerie, backing vocals Nadia Mampaey en Dani Caen.
"DE SCHADUW VAN JOU" Een A-rotatie op Radio 2 maakte dit nummer snel bekend nummer in België. Oorspronkelijk een nummer van Patsy Cline. "Walkin' After Midnight". Ida houdt van de cover versie van Eva Cassidy. Ze vertaalde het samen met het "Ida de Nijs Team"
HOU ME EENS VAST (Hald Mich's Vas) Officiële Videoclip. Een van de weinige liedjes over een zelfgekozen dood. In dit geval over het afscheid van een zanger of zangeres. Oorspronkelijk in het Limburgs van NEET OET LOTTUM. Tekst en Muziek van F.Pollux. Videoclip: Sammy Bruggeman
"VAN JOU" Muziek Patrick Bruel, Tekst Xander de Buisonjé. Dit is de officiële videoclip gemaakt door Sammy Bruggeman. Het nummer opent het tweede album van Ida de Nijs "ZANDLOPER"
BRUSSEL van Jacques Brel met dank aan het Koninklijk Film Archief. Deze officiële videoclip werd gemaakt door Sammy Bruggeman. Van de CD "Tussen Amsterdam en Brussel"
Maarten Cox thuis bij Ida de Nijs
Het Ave Maria van Beyoncé in de kerk in Holsbeek. Camerageluid. Maar op de camera van Paul van Pelt, dus ik wilde het niet weglaten.
AMSTERDAM. Op verzoek van belangrijke mensen uit de muziek industrie heeft Ida de Nijs ook van Amsterdam een videoclip gemaakt. Een goed idee, want vervolgens werd het een single en kwam het in de belangrijkste hitparades van België terecht. "Ik blijf naar ze luisteren, naar die belangrijke mensen" zegt ze. Van de CD "Tussen Amsterdam en Brussel"
AMSTERDAM live op TV, begeleid door Marty Townsend op gitaar, Dario Yzerbyt op accordeon en Thomas Fiorini op contrabas. Opname TV Plus
"SCHUILEN" van de CD "Tussen Amsterdam en Brussel" Schuilen is geschreven door Margriet Markerink. Videoclip Sammy Bridges. Schuilen was de tweede single en de eerste keer dat een clip in z'n geheel en regelmatig op de TV kwam. In België bij MENT TV en in Nederland bij TV Oranje.
"ALS JE OOIT..." van de CD 'Tussen Amsterdam en Brussel'. Als je ooit werd geschreven door J.W.Roy en Gerard van Maasakkers. Deze clip is een remake in One Take voor TV registraties. Clip gemaakt door Sammy Bridges
'IK HOU VAN JOU' van de CD 'Tussen Amsterdam en Brussel" Gebruikt tijdens TV opnames van het programma Pink Ambition van Vijf TV. Acteurs Jill de Greef en Manu Coninckx. Clip gemaakt door Dirk Bosman Video producties. Ik hou van jou werd geschreven door Pieter van Asten en Richard de Bois
ALS JE OOIT...' van de CD 'Tussen Amsterdam en Brussel' Als je ooit werd geschreven door J.W. Roy en Gerard van Maasakkers. Eerste videoclip ooit. Heel nerveus maar het werd leuk. Dankzij Dirk Bosman Video Producties die deze clip maakte.
Jef Marinus, misschien wel Europa's beste steel gitarist en zijn Vera maakte van foto's deze compilatie van mijn CD presentatie waarin Jef meespeelde in de begeleidingsband.
Dirk Bosman Video producties (voorheen 6TV) maakte opnames van mijn live optreden met die fantastische band o.l.v. Mark Bruyninckx.
Interview met Showbizzsite t.g.v. het winnen van De LoftrompetIda De Nijs zong leuke liedjes in het Kerstconcert van Aïssa voor Kiana .Super leuk was het wel .

Geplaatst door Paul Van Pelt op Maandag 24 december 2018