Meer Over Ida de Nijs

......Nadat ze werd genomineerd voor een Loftrompet, samen met Dana Winner en Lisa del Bo voor beste Vlaamse zangeres, was ze er zeker van. Ze wilde een tweede album en begon keihard te werken in de studio om deze keer een album te maken met nieuwe en onbekende liedjes. En deze keer won ze De Loftrompet voor de Verrassing van 2017!

Dezelfde beroemde muzikanten als op haar eerste album kwamen haar graag begeleiden. “Zandloper” werd een unieke CD doordat Kris de Bruyne, onder de indruk van haar aparte stem, vroeg om zijn “Amsterdam” in een duet met hem op te nemen. Maarten Peeters en Belinda Meuldijk gaven “Alles Verandert” voor het album, Bart Herman een bekende Vlaamse componist en liedjesschrijver leverde een opgewekt nummer, Ida vertaalde zelf, met het team om haar heen, twee nummers van Eva Cassidy en HKM vroeg het Ida de Nijs team Nederlandstalige versies te maken van twee Limburgse nummers. Haar producers wilde niet achter blijven en zowel Frank Van Bogaert als Marty Townsend schreven een “Ida de Nijs” nummer. Kees Koek, de Nederlandse componist, producer en band leider van Different Cook, die Ida de Nijs goed kent, schreef twee persoonlijke nummers voor haar. Eén met Bram Koning en een met Tony Neef. En langzaam kreeg “Zandloper” het gewenste kwalitatieve niveau waar ze naar streefde. Rens Dekker wilde ook graag dit album vormgeven en het geheel is van een nog maar zelden gezien kwaliteitsniveau.

In België ben je eigenlijk pas een bekende zangeres als Radio2 je liedjes in een A-rotatie draait. Dat gebeurde nu meteen in de eerste week van de release. En Radio2, VBRO en Family radio verklaarde “Zandloper” tot CD van de week. Ze werd Prachtplaat op Family radio, kreeg uitgebreide interviews bij VBRO, werd Trotsplaat bij dat station,deed ook nog mee in een nieuw radioprogramma van die zender, werd Lieveling op MENT TV met haar clip van "Hou me eens vast", en stond inmiddels met drie nummers tegelijk van het ZANDLOPER album, in de Vlaamse Ultratop 50. Leuk is dat verschillende radio en TV stations nog steeds andere liedjes van de CD draaien. Een bewijs dat ze allemaal van hoog niveau zijn.

De volgende stap? Het theater met een liedjesprogramma misschien? Dat ging al door op 8 Juni 2019 in cc Zwanenberg in Heist-op-den-Berg. En dat vraagt zeker om meer. Maar eerst haar derde album UIT DE SCHADUW. Dat verschijnt, met liedjes van o.a. Maarten Peters, Sabien Thiels en Udo eind Oktober 201 volgens de planning. Op haar website www.idadenijs.be staan, naast veel foto’s, ook videoclips, en live optredens o.a. van de laatste CD presentatie en een aantal interviews.

Ida zingt niet om er financieel beter van te worden, ze is al rijk wonend in België,vindt ze. Ook beroemd worden zegt haar niet veel. Aan zangwedstrijden heeft ze slechts een keer serieus mee gedaan. Ze won prompt, maar vond het meteen genoeg. Teveel schimmige belangen, discutabele kwaliteiten in de jury, teveel haat en nijd onder de collega's, niets voor haar. Dat er mensen zijn die genieten van haar optredens is voor haar al meer dan voldoende. Zingen in de studio is wel heel leuk, zegt ze, omdat ze zich dan goed kan concentreren op de inhoud van een lied. En dat is voor Ida heel belangrijk. Gevoel leggen in woorden op muziek… Deze maanden brengt ze weer veel tijd in de ACE studio door. Inmiddels ie daar een nieuwe single van uitgebracht. Een volgende wordt eind December gereleased.

Ida's repertoire →