Ida's idolen

Eva Cassidy

Eva Cassidy

…was een Amerikaanse zangeres die pas echt doorbrak nadat ze in 1996 aan kanker was overleden. Ze werd maar 33 jaar. Tegenwoordig staat haar veel te korte levensverhaal op vele internet sites te lezen. Haar vader onderhoudt nog steeds haar eigen site.
Lees het Guestbook. Fascinerend!

Een eigenzinnige jonge vrouw met een ongehoorde muzikaliteit die zich niet liet dwingen. Ida heeft wat dat betreft veel van haar weg. Ze zingt alleen wat ze zelf mooi vind en het kan haar weinig schelen wat "men" daar van vind. Zolang haar publiek het maar mooi vindt. Jasperina de Jong naast Barbra Streisand…? En waarom kan dat dan niet? Platenmaatschappijen, producers, allemaal hebben ze geprobeerd Eva in een vakje te passen. Maar voor sommige artiesten gaat dat gewoon niet. Eva zong Jazz maar ook Gospels, Blues maar ook Country, Rock zowel als prachtige Ballads. Ze wilde geen plaat of optreden met één soort muziek, ze wilde alles door elkaar. Het ging haar om het lied en de inhoud.

Tegenwoordig zijn er 11 Cd’s van Eva Cassidy, haar vader heeft er voor gezorgd dat ook de demobanden en de unplugged versies van thuis uiteindelijk allemaal op een CD verschenen. De laatste “Simply Eva” met akoestische vertolkingen van een aantal van haar bekende liedjes, verscheen 15 jaar na haar dood in 2011. Maar nog steeds worden er duetten gemaakt met de huidige technologie die Eva samen laten zingen met bekende artiesten. Katie Melua deed het bijvoorbeeld met “What a Wonderful World” op haar CD “The Katie Melua Collection” en zojuist in Juni verscheen op de nieuwe CD van Michael Bolton “GEMS” een duet met Eva Cassidy waarin ze samen “Fields of Gold” zingen.

Sting die dit fantastische nummer geschreven heeft bezorgde Michael Bolton Eva’s CD met de woorden “als je de beste versie ooit van dit nummer wilt horen, luister dan hier maar na”. Ida heeft alle Cd’s van Eva Cassidy en zingt de nummers waarvan muziek verkrijgbaar is. En dat zijn er behoorlijk veel. Ooit wil ze in de studio ook een duet met Eva Cassidy opnemen. Eva op eerste en Ida op tweede stem. Ze oefent in haar studio wel eens met “Kathy’s Song” en dat klinkt prachtig. De rechten laten niet toe het met U te delen, en daarom is op deze site het nummer opgenomen met Ida op eerste en tweede stem.
Jasperina de Jong

Jasperina de Jong

….is een beroemde Nederlandse zangeres, cabaretière en actrice uit Ida’s tienerjaren. Nu vandaag nog worden wekelijks op de radio scenes en liedjes van haar uitgezonden. Guus Vleugel was haar vaste tekstdichter voor Cabaret Lurelei en toen het doek viel over deze groep bleef ze nog jaren werken met Guus Vleugel. Maar ook van Ivo de Wijs en Lenneart Nijgh kreeg ze nummers om te zingen.

Jasperina stond naast grootheden als Wim Sonneveld en Gerard Cox op het podium. Ze speelde in verschillende theaterproducties en musicals, had haar eigen televisieshow waarin ze beroemd geworden sketches speelde.

Bekende nummers als de Minutenwals, Dobbe dobbe, dobbe, Call girl, De Wandelclub, Op één been kun je niet lopen, het zijn allemaal bewijzen van de ongelofelijke veelzijdigheid van deze vrouw die Ida zeer bewonderd en waarvan ze bij gelegenheid graag een nummer brengt als eerbewijs..